VENTILATIE

Ventilatie 

Ventileren is belangrijk om het klimaat in uw woning gezond te houden. Omdat wij dagelijks de lucht binnenshuis flink ‘vervuilen’ door het koken, douchen, roken of het stoken van de open haard is ventileren noodzakelijk. Ook ons eigen lichaam produceert continu vocht. Wanneer we niet voldoende ventileren kan dat vochtproblemen tot gevolg hebben.

In een vochtige woning is sprake van een ongezond klimaat, waar vooral mensen met luchtwegproblemen en allergieën veel last van hebben. Kinderen die opgroeien in een vochtige woning hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen.
Die gezondheidsklachten ontstaan overigens niet door het vocht zelf maar door schimmels en huisstofmijten die goed gedijen in een vochtige omgeving.

Door continu te ventileren zorgt u er voor dat allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken uit uw woning verdwijnen.

 

Ventileren is nodig om ons van zuurstof te voorzien, maar ook verbrandingstoestellen (zoals de kachel, de geiser en het gasfornuis) hebben zuurstof nodig om te kunnen branden. Ventilatie is bovendien nodig om vervuilde lucht af te voeren.
De binnenlucht wordt voortdurend vervuild door allerlei luchtjes, verbrandingsgassen, rook, stof, enzovoorts. Ook ontstaat er in de woning veel woonvocht door koken, douchen, ademen, wassen etc. Gemiddeld is dat zo’n 10 liter vocht per dag, een emmer. Dit vocht moet afgevoerd worden door te ventileren.

Vraag een offerte aan voor uw project

VENTILATIESYSTEMEN

De meest toegepaste ventilatiemethode is het plaatsen van ventilatieroosters in de gevel of het raam, gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem. Hierbij wordt warme lucht vervangen door koude lucht. Dit veroorzaakt een onbehaaglijk koude luchtstroom.

De keuze voor een warmte terugwinunit oftewel WTW realiseert comfort en energiebesparing. Nieuwe systemen, uitgevoerd met een warmte terugwinunit, voeren vervuilde lucht af via de warmtewisselaar die gelijktijdig van buiten afkomstige lucht opwarmt. Via een buizenstelsel wordt deze schone, opgewarmde lucht binnen verdeeld. Dit is een zeer energiezuinig systeem.

MECHANISCHE VENTILATIE

De meest eenvoudige manier van ventileren is het afvoeren van de binnenlucht lucht middels een mechanische afzuiginstallatie. Op of onder het dak wordt een ‘centrale’ ventilator geplaatst. Op deze ventilator worden kanalen aangesloten naar de te ventileren ruimten. Voor de luchtafzuiging worden in de te ventileren ruimten (instelbare) afzuigroosters aangebracht in de opening van het ventilatiekanaal. De noodzakelijke verse buitenlucht wordt op een bouwkundige wijze toegevoerd. Het is qua aanschaf de meest goedkope manier echter energetisch gezien de meest dure. U voert de warme binnenlucht namelijk direct naar buiten af.

Om die warmte in de binnenlucht toch te benutten wordt steeds vaker gekozen voor warmtepompboilers of in nieuwbouwwoningen voor systemen met gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

VENTILATIE MET TERUGWINNING (WTW)

Het verwarmen van ventilatielucht die van buiten afkomstig is, kost veel energie.
Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor een ´luchtdichte´ woning of gebouw voldoende geventileerd wordt.

De warmte in de afvoerlucht wordt benut door middel van een warmtewisselaar in de warmte terugwin (wtw) unit. Gebalanceerde ventilatie met wtw is toepasbaar in combinatie met elke vorm van ruimteverwarming. Tijdens dit proces wordt de afgewerkte lucht door middel van een zogenaamde tegenstroomwisselaar gebruikt om de verse lucht op te warmen, zonder dat de afgewerkte lucht weer terug kan in de woning. Zo blijft 95% van de warmte behouden.

Benadering & Werkwijze 

We hebben ons ten doel gesteld onze klant terzijde te staan als professioneel partner en te ondersteunen bij hun dagelijkse onderhoudsvraagstukken. Geen ad-hoc benadering maar een duurzame samenwerking, daar ligt onze kracht en tevens de meerwaarde voor onze verschillende opdrachtgevers.

Voor storingen staat onze servicedienst voor u paraat. Het is tevens mogelijk een onderhoudscontract met ons aan te gaan.

 

Jaren ervaring

Succesvolle Projecten

Wij staan voor u klaar.

Een goede werking en veiligheid zijn de belangrijkste redenen om uw installatie in een topconditie te houden. Het voorkomt niet alleen onverwachte storingen maar ook onnodige slijtage van uw kostbare apparatuur. Onderhoud houdt uw installatie energiezuinig wat zowel ten goede komt aan het milieu, als aan uw portemonnee.

Service is voor ons niet alleen het verhelpen van storingen. Ook het geven van advies met betrekking tot uw installatie en energieverbruik hoort daarbij. Onze medewerkers hebben alle benodigde diploma’s maar worden ook jaarlijks bijgeschoold.

Door gebruik te maken van onze servicedienst bent u verzekerd van assistentie en hoeft u niets aan het toeval over te laten. Inzetbaar voor calamiteiten, storingen en klachtenonderhoud.

Laten we praten..

(030)-2093828

Betrouwbaarheid & Certificaten 

Lid van VNI-uneto en STEK SEI en F-gassen gecertificeerd!

Contact 

    Tennesseedreef 22, 3565 CJ Utrecht

    (030)-2093828

    info@dejagerservice.nl